Анна Момот, методист МК

За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров’я, він загартовує характер і волю. В цей день ми обертаємо погляд назад, на те, що зроблено, підводимо підсумки своєї роботи і звичайно будуємо плани на майбутнє.

Фізична культура – життєва криниця,
Черпати здоров’я з неї годиться.
Фізична культура – душі насолода,\
Спортивна статура й калинова врода.
Фізична культура і спорт – це азарт,
Радість безмежна, фініш і старт!
Фізична культура і спорт – це життя,
Щаслива дорога у майбуття!
Іванна Хільченко

День фізичної культури і спорту України відзначається в країні щорічно в другу суботу вересня на підставі Указу Президента № 340/94 від 29 червня 1994 року. Його головна мета - залучення населення України до занять спортом і фізкультурою, а також - пропаганда активного здорового способу життя.

Основна подія розвернулась в Чернігівському РЦКД 06.09.2018 року, під час якої пройшов святковий концерт з нагоди Дня фізичної культури і спорту. Це свято всіх прихильників здорового способу життя, вчителів фізичної культури, спортсменів, тренерів, ветеранів спорту. Це свято сили, краси, здоров’я та гармонії.

Зі сцени районного центру культури і дозвілля учасників та гостей свята привітали заступник голови Чернігівської селищної ради Сергій Житарюк, заступник голови Чернігівської районної ради Владислав Лебідь, заступник голови Чернігівської районної державної адміністрації Наталія Степаненко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Чернігівської селищної ради Лариса Куц, голова профспілки працівників освіти Олександр Коротич, директор дитячо-юнацької спортивної школи Сергій Макаренко.

За особистий внесок у розвиток фізичного виховання, високий професіоналізм, активну громадську позицію та з нагоди Дня фізичної культури та спорту грамотами за наступними номінаціями агороджено:

 Номінації:
«Кращий тренер»
Хоменко Володимир Іванович, тренер з вільної боротьби ДЮСШ за підготовку МС України Копотя В’ячеслава
«Кращий голова
районної федерації з баскетболу»
Штанько Олександр Михайлович БК «Чернігівка»
«Кращий футболіст»
Фівка Володимир Ілліч, команда «Вікторія»
«Кращий волейболіст»
Остафійчук Артем, команда «Авангард»
«Кращий баскетболіст»
Мовчан Олександр, БК «Чернігівка»
«Активіст спорту»
Марчевський Віталій, ст. Стульневе
«Спортивна родина»
Стеценко Валерій Никифорович, син Віталій та онук Едуард
«Кращі батько і син»
Перетятько Віталій Анатолійович та син Марк, гравець юнацької команди «Оболонь» м. Київ
«Ветеран спорту»
Кушнір Федір Лукашевич, шахмати
«Відданість спорту»
Смоляний Олександр Григорович
«Краща команда-переможець чемпіонату області з міні-футболу»
Команда футболістів 2005-2006 р.н.: Небаба Олександр, Клименко Олександр, Гончар Євген, Таран Денис, Колесник Олег, Нечипуренко Богдан, Усенко Дмитро, Хлепітько Олександр, Доценко Гліб
Спонсорську допомогу на придбання м’яча надано депутатом Запорізької обласної ради Гогунським А.В.

А також:
  • Дудинця Сергія Васильовича – бронзового призера чемпіонату Європи з силового екстриму, двократного чемпіона «Сама сильна людина Запоріжжя»;
  • Рєзнікова Геннадія Анатолійовича, тренера бронзового призера чемпіонату Європи Дудинця Сергія;
  • Сокруту Володимира Володимировича - чемпіона кубка України з бодібілдингу в категорії Менс фізік;
  • Хільченко Іванну Василівну, Гавриленка Віталія Миколайовича, Костенка Володимира Олександровича, Кордія Миколу Анатолійовича, Момота Романа Едуардовича, Логвиненка Андріана Олександровича, Макаренка Дениса Миколайовича, Ходуновича Андрія Миколайовича, Решетняка Сергія Олександровича,
  • Скидан Марину Миколаївну, Куруся Володимира Євгенійовича, Фурсу Віктора Олексійовича, Рижкова Сергія Володимировича, Ценова Едуарда Олександровича, Савченка Анатолія Євгенійовича, Овчаренко Інну В’ячеславівну, Носирьова Віктора Матвійовича, Рижкова Сергія Володимировича, Момот Ганну Сергіївну, Кузьміну Наталію Павлівну, Перетятька Віталія Анатолійовича, Опару Дмитра Олександровича, Рябченка Ігоря Станіславовича, Бондаренка Андрія Юрійовича.
Грамотами ДЮСШ за високі спортивні досягнення нагороджено:
Момотка Сергія, Паніну Ніну - вихованців ДЮСШ; Сінчу Андрія, Копотя В’ячеслава – вихованців ДЮСК «Сокіл» БДЮТ.
Щиро всім дякуємо за фінансову підтримку свята, а саме: керівнику СВК «Світанок» В’ячеславу Курленкову, народному депутату Олександру Пономарьову, депутату Запорізької обласної ради Андрію Гогунському, голові профспілки працівників освіти Олександру Коротичу. Спонсорську допомогу у вигляді солодощів на святі отримано від фермерського господарства «Годлевський В.С.».

Чудові подарунки для присутніх презентували запальні вихованці танцювального колективу «Забава» під керівництвом Галини Крижко, вокальний супровід надано учасниками колективу «Веселка» та працівниками відділу культури. 

07.09.2018 року з нагоди відзначення Дня фізичної культури та спорту відбулися святкування і в усіх навчальних закладах району і Чернігівській дитячо-юнацькій спортивній школі. Проведено урочисті лінійки, відкриття шкільної спартакіади, Олімпійські уроки, на яких учні отримали цікаву, пізнавальну інформацію про олімпійську славу України, важливість ведення здорового способу життя та необхідність займатися фізкультурою і спортом. Пройшли змагання з різних видів спорту, визначено кращих юних спортсменів навчальних закладів.

Висловлюємо слова щирої вдячності Всім, хто трудиться на благо суспільства в сфері фізичної культури, хто вносить свій внесок у розвиток спорту. Бажаємо міцного здоров’я, бадьорості духу, наснаги т перемоги у всіх своїх справах.

Коментарі