Інтелектуальні ігри серед учнівської молоді

Ганна Момот, методист МК

22 листопада учасників чемпіонату з шахів та шашок гостинно прийняла Чернігівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. Змагання проводилися з метою активізації спортивно-масової роботи, патріотичного виховання, формування здорового способу життя, розвитку волі до перемоги, удосконалення навичок гри у шахи та шашки. Ця дуже корисна гра яка розвиває розумові здібності, логічне мислення, підвищує культурний рівень зібрала понад 60 учасників з 15 навчальних закладів району.
За результатами баталій кращими в змаганнях з шахів серед юнаків стали Артур Грицун (ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Сергій Гуменюк (Довгинський НВК). Срібло вибороли Ігор Котович (Верхньотокмацька ЗОШ І-ІІІ ст.) та Іван Псьол (філія Стульневський НВК). Бронза дісталася Ігорю Мунтянову (Ільїнський НВК) та Богдану Фісунову (Новоказанкуватський НВК).
Серед дівчат не було рівних Катерині Житарюк (ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Катерині Нестеренко (філія Чернігівська ЗОШ І-ІІ ст.), Анастасії Сивак (Хмельницький НВК) та Діані Фісуновій (Новоказанкуватський НВК). Анастасія Мунтянова (Ільїнський НВК) та Каріна Байда (Довгинський НВК) посіли ІІ м. Дар’я Сьомик (Богданівська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Лілія Мертьохіна (філія Стульневський НВК) отримали ІІІ м.
Чемпіонами серед юнаків в особистому заліку з шашок стали: Роман Волошин (Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Нікіта Куріпка (Новоказанкуватський НВК). Олександр Кисляк (Новополтавська ЗОШ І-ІІІ ст.), Данило Ковалевський (Хмельницький НВК) та Олександр Купрієнко (Чернігівська ЗОШ-інтернат) посіли ІІ м. Денис Ценов (Богданівська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Олександр Поляков (Довгинський НВК) – вибороли ІІІ м.
Серед дівчат найкраще зіграли Тетяна Пода (Новополтавська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Анна Бойкинюк (Довгинський НВК). Віталіна Зваригіна (Чернігівська ЗОШ-інтернат), Юлія Макаренко (Ільїнський НВК) та Антоніна Кіріченко (Обіточненська ЗОШ І-ІІІ ст.) – ІІ м. Богдана Рекуненко (Богданівська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Дар’я Божко (філія Чернігівська ЗОШ І-ІІ ст.) – ІІІ м.
У спортивно-інтелектуальній боротьбі чемпіонами та призерами визнано команди (серед шкіл І-ІІІ ступенів та І-ІІ ступенів):
З шахів:
І місце – ОНВЗ Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. А.М. Темника та Довгинського НВК.
ІІ місце – Ільїнського НВК, Хмельницького НВК та Новоказанкуватського НВК.
ІІІ місце – Богданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та філії Стульневський НВК.
З шашок:
І місце – Новополтавської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Довгинського НВК.
ІІ місце – Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Новоказанкуватського НВК та Чернігівська ЗОШ-Інтернат І-ІІІ ст..
ІІІ місце – Богданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Хмельницького НВК. 
За призові місця в особистому та командному заліку учасники змагань нагороджені грамотами відділу освіти, молоді та спорту Чернігівської селищної ради. 

Коментарі