Майбутні захисники…

Ганна Момот, методист МК
Фото: Володимир Пенежко
Щороку на передодні Дня Збройних Сил України, який відзначається 6 грудня та був встановлений постановою Верховної Ради України в 1993 році, проводиться районний військово-спортивний турнір серед закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. 
Цей рік також не став винятком, 5 грудня 2018 року Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів гостинно прийняла юнаків Верхньотокмацької, Новополтавської, Просторівської, Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ст., Новоказанкуватського, Ільїнського НВК, ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ст. та КЗ «Чернігівська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ст.» ЗОР, які відзначили це свято справді по-чоловічому. Майбутні захисники Вітчизни продемонстрували свою майстерність у стрільбі з пневматичної гвинтівки та підтягуванні на перекладині. Метою заходу було формування у молоді патріотичної свідомості і національної гідності, виховання морально-психологічної стійкості, популяризації військової служби і готовності захищати Україну, підвищення престижу військової служби у лавах Збройних сил України, залучення молоді до здорового способу життя і занять прикладними видами спорту.
Ведучі: Аліса Предибайло та Єлизавета Курусь святково відкрили Турнір. В піднесеному настрої почалося урочисте шикування, доповіді й оголошення плану спортивного свята.
Хороша фізична форма юнаків дала свої результати. Найкращим стрілком став Олександр Мисак з Просторівської ЗОШ І-ІІІ ст., який набрав 40 очок. Вправно володіє зброєю і Дмитро Сєлємєтов (39 очок), 37 очок влучивши у мішень «П» набрав Арсен Войтенко, учень ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ст.
У підтягуванні на перекладині свою спортивну підготовку продемонстрували Дмитро Сєлємєтов (ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), підтягнувшись 20 разів, Олександр Поляков (Просторівська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Сергій Герцен (КЗ «Чернігівська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ст.» ЗОР) розділили друге місце підтягнувшись по 19 разів. Олександр Житарюк (ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) посів третє місце з кількістю підтягувань 18 разів.
За сумою очок у двоборстві турніру юнаки вибороли призові місця: чемпіоном став Дмитро Сєлємєтов; друге місце завоював Олександр Житарюк, учні ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів та третє не менш почесне місце посів Данило Бережецький, учень Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ст.
У військово-спортивному турнірі командного заліку перемогу здобули юнаки ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ст., призові місця посіли команда Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ст. – ІІ місце та вихованці Просторівської ЗОШ І-ІІІ ст. - ІІІ місце. До речі, вже другий рік поспіль ті самі команди підтверджують своє першість та не поступаються своїми місцями.
Переможці та призери військово-спортивного турніру нагороджені грамотами відділу освіти, молоді та спорту Чернігівської селищної ради, та привітаннями. Цей день приніс усім цікаві враження та неповторні емоції.

Коментарі