Семінар-тренінг для педагогів закладів дошкільної освіти

22.01.2019 року на базі комунального дошкільного навчального закладу ясел-садка «Вишенька» с.Богданівка Чернігівської селищної ради відбувся семінар-тренінг для педагогів закладів дошкільної освіти району «Комунікативна культура педагога-запорука успіху в роботі з дітьми з особливими потребами», керівником якого була Саєнко С.М., логопед опорного навчально-виховного закладу Чернігівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу А.М.Темника Чернігівської селищної ради.
Гостей радо вітав колектив дошкільної установи виставою-казкою «Зуліна хвороба», в якій ролі виконували вихованці та працівники дитячого садочка.
З метою підготовки учасників до роботи, створення комфортної атмосфери, гарного настрою, сприяння згуртованості групи керівником закладу проведено гру-розминку «Знайомство». Педагоги вчилися вітати діток з особливими потребами, покращувати їм настрій. Саєнко С.М. провела цікаві вправи «Павутинка», «Дата народження», які сприяли введенню учасників в тему, активізації їх особистого розуміння того, що таке комунікативне спілкування, визначенню сподівання та очікування присутніх щодо тренінгу.
Перед учасниками семінару виступили практичний психолог Буханиста Н.С. та вчитель-логопед Бойко А.О. з КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Чернігівської селищної ради з презентацією «Інклюзивна освіта: проблеми та перспективи». В ході роботи детально обговорили інструктивно-методичні рекомендації Міністерства освіти і науки України від 13.11.2018 року №1/9-691 щодо організації діяльності інклюзивних груп у закладах дошкільної освіти та визначили основні напрямки роботи на сучасному етапі.
На згадку про відвідування «Вишеньки» гості отримали подарунки від майстрині закладу Довженко Н.В. оригінальні ляльки, виконані в техніці «скульптурний стиль», які вони зможуть використовувати в роботі зі своїми вихованцями.

Коментарі