Фестиваль-огляд «Таланти твої, Запорізький краю!»

Катерина Бурмагіна, методист МК

Хай рясніють квіти малиново,
Пахне хай духмяно коровай,
Щоб і дар земний, і щире слово
Ви відчули, завітавши у наш край.


Талант завжди родом з дитинства. У нашій громаді ми плекаємо талановиту молодь, яка вплітає у національний вінок цвіт свого таланту. І підтвердженням цього став фестиваль-огляд «Таланти твої, Запорізький краю!» 

Традиційно, через рік, у березні місяці, проходить цей огляд-конкурс художньої самодіяльності. Кожен учасник конкурсу приніс із собою неоціненний скарб – любов до поетичного слова, музики, хореографії, а ще – доброзичливість у серці, бажання творити. 

Цього року учнівська молодь популяризувала досягнення у різноманітних жанрах художньої творчості, а саме у театральному, кіномистецтві, вокальному, художнє слово, танцювальному. 

У фестивалі-огляді взяли участь вихованці 8 закладів загальної середньої освіти (Богданівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Обіточненська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Новополтавська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, філія Чернігівська ЗОШ І-ІІ ступенів, Стульнівський НВК, Верхньотокмакська ЗОШ І-ІІІ ступенів та ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), представивши на розгляд журі 40 конкурсних номерів різних жанрів., тому огляд проходив два дні. 

Члени журі та гості з задоволенням слухали виступи наших талановитих конкурсантів. Було важко виділити кращих, адже діти справді вражали своєю майстерністю читців, співаків, танцюристів... Та журі впорались зі своєю задачею і виділили переможців районного етапу. Ними стали : Новополтавська ЗОШ І-ІІІ ступенів – Лоцман Анастасія з віршем «О, Боже єдиний, здійсни мою мрію», Ременюк Софія з піснею «Три зорі», Костюк Лілія з піснею «Цвіте калина» та Маргарита Славіна з піснею « Колискова для мами»; Богданівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – Путятіна Олеся з піснею «Місто спить»; філія Чернігівська ЗОШ І-ІІ ступенів – Людмила Мовчан з піснею «Малює мама нитками»; ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – танцювальний колектив «Забава» з танком «Дівчина – весна» (середня вікова категорія) та «Каламбур» (старша вікова категорія), Орловська Єлизавета, Ткаченко Марія та Копоть Денис з театральним номером «За двома зайцями» (уривок із комедії М. Старицького), Голосієнко Поліна з піснею « Не твоя війна» та Марія Ващенко з піснею «Прірва»; Верхньотокмацька ЗОШ І-ІІІ ступенів – Синяк Оксана, Багріян Марія, Кобець Антоніна, Саєнко Влад, Коротич Данил та Інюткіна Дарія з номером « І мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнеє посланніє» (Т.Г. Шевченко), прекрасний виступ духового оркестру «Козацький марш» під керівництвом Інютніна М.І., тріо дівчат у складі Ковдрі Анастасії, Пулєвої Дарії та Радюк Марини з піснею «Стежечки-мережечки», також в цьому році порадували жанром кіномистецтва старшокласники, представивши свої роботи «Я люблю українську пісню» та « Україна колядує»; Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – Щербань Аріна з піснею «Мамина сорочка», Пилипенко Юлія з піснею «Сліди твоїх маленьких рук», Предибайло Аліса з піснею «Синя пісня» та Прокопенко Богдан з інструментальним номером «Київський вальс». 

Діти – наш найдорожчий скарб та наше майбутнє! Присутні на святі дітлахи сяяли щасливими посмішками. Нехай це почуття радості завжди супроводжує їх у житті! Проведення такого заходу, як фестиваль – огляд «Таланти твої, Запорізький краю!» – прекрасна можливість показати здібності дитячих талановитих особистостей, спонукати їх до творчого розвитку, до духовної самореалізації, піднесення патріотичного духу і неповторної енергії дитячих сердець, їхньої гордості за рідну Україну.

Коментарі