Відбулось чергове засідання МО вихователів громади

Нещодавно на базі КДНЗ я/с «Вербиченька» Чернігівської селищної ради відбулося засідання методичного об'єднання вихователів громади «Педагогічна майстерня: використання усної народної творчості у мовленнєвому розвитку дітей дошкільного віку». Метою засідання було: визначити педагогічні умови формування мовленнєвої активності дошкільників засобами народної казки, можливості використання її в різних видах діяльності, використання нетрадиційних форм роботи та інноваційних технологій в роботі з казкою. Учасниками засідання було розглянуто та обговорено наступні питання:

  • Безмежні можливості казки.
  • Казка – поле для діяльності.
  •  Казкотерапія – інтегрована діяльність дитини, що забезпечує максимальну мовленнєву активність.
  • Використання нетрадиційних форм роботи в роботі з казкою.

Присутні члени методичного об’єднання переглянули інтегроване заняття для різновікової групи з пріоритетом мовленнєвих завдань «Подорож казками», яке провела Балута А.Ю., вихователь КДНЗ я/с «Вербиченька». Учасники заходу оцінили рівень проведеного заняття, зазначили, що вихователі використали ефективні засоби, інноваційні методи та прийоми організації дітей, якими захопили не тільки малят, а й усіх присутніх.
Цікавою була презентація з даної теми, яку підготувала завідувач ДНЗ Савон С.О., найактивнішим учасником методичного об`єднання стала Гула В.В., вихователь КДНЗ я/с «Посмішка» , яка розповіла про нетрадиційну роботу з казкою з власного досвіду роботи.
Консультація логопеда на тему: «Фізичний розвиток дітей з мовленнєвими порушеннями. Логоритміка» нікого з учасників засідання не залишила байдужим. Всі охоче та з інтересом виконували завдання і вправи, які пропонувала Світлана Михайлівна. Педагоги на деякий час відчули себе дітьми.
З метою занурення учасників у атмосферу казки, розвитку креативності вихователем Гончаренко О.С. використано вправи «Казковий вернісаж», «Притилежності, або скажи навпаки», «Розплутай казки», «Моделювання казок». Всі учасники активно брали участь у запропонованих вправах.
Також для педагогів була оформлена виставка педагогічних посібників, матеріалів й дидактичних ігор для роботи з дітьми.
Під час підведення підсумків методичного об’єднання методист РМК управління освіти, молоді та спорту Саєнко Т.А.. відзначила актуальність даної теми на сьогоднішній день та зазначила, що захід проведено на достатньому науковому і методичному рівні.

Коментарі