Чемпіонат району з шахів та шашок


Анна Момот, методист МК


Шанувальники гри з шахів та шашок зібралися на чемпіонат, що пройшов 24 жовтня 2019 року у Чернігівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів за планом спортивно-масової роботи у залік 75-ї районної спартакіади школярів. 

Участь у чемпіонаті взяли понад 50 любителів шашок та шахів. Учасники були поділені на І (заклади загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів) та ІІ групи (заклади загальної середньої освіти І-ІІ ступенів) з визначенням переможців як у командному так і в особистому заліках. 

У командному заліку (серед закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів та І-ІІ ступенів) спортивно-інтелектуальної боротьби з шашок чемпіонами та призерами визнано команди: 
  • Богданівського закладу загальної середньої освіти та Хмельницького навчально-виховного комплексу – І місце; 
  • Верхньотокмацького закладу загальної середньої освіти та філії Чернігівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – ІІ місце; 
  • Ільїнського навчально-виховного комплексу та Новоказанкуватського навчально-виховного комплексу – ІІІ місце. 
З шахів:
  • Богданівського закладу загальної середньої освіти та філії Чернігівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – І місце;
  • Чернігівської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів та Хмельницького навчально-виховного комплексу – ІІ місце;
  • Просторівської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів та Новоказанкуватського навчально-виховного комплексу – ІІІ місце.
В особистому заліку з шашок серед юнаків чемпіонами стали такі гравці: Ценов Денис (Богданівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів) та Ковалевський Данило (Хмельницький НВК). Перемогу здобули Нетребко Станіслав (Просторівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та Осколков Богдан (філія Чернігівська ЗОШ І-ІІ ступенів) – ІІ місце, Кисляк Олександр (Новополтавська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та Куріпка Нікіта (Новоказанкуватський НВК) – ІІІ місце. 

Чемпіонами в особистому заліку серед дівчат стали: Коваленко Ольга (Верхньотокмацький ЗЗСО І-ІІІ ступенів) та Бойкинюк Анна (Довгинський НВК). Друге місце вибороли Макаренко Юлія (Ільїнський НВК) та Кипа Анастасія (Новоказанкуватський НВК). Тарасенко Олександра (Богданівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів) та Клочко Марина (Хмельницький НВК) посіли ІІІ місце. 

Свої інтелектуальні здібності у грі з шахів серед юнаків продемонстрували чемпіони: Іщенко Олег (Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та Фісунов Богдан (Новоказанкуватський НВК). Призери: Гуменюк Сергій (Просторівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та Хомутов Кирило (філія Чернігівська ЗОШ І-ІІ ступенів) – ІІ місце. Галян Богдан (Богданівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів) та Біліч Ілля (Хмельницький НВК) - ІІІ місце. 

Серед дівчат не було рівних Мунтяновій Анастасії (Ільїнський НВК) та Нестеренко Катерині (філія Чернігівська ЗОШ І-ІІ ступенів). Сорочан Альона (Богданівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів) та Гардер Каміла (Хмельницький НВК) – ІІ місце. Прокопенко Яна (Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та Фісунова Діана (Новоказанкуватський НВК) посіли ІІІ місце. 

Чемпіони в особистому заліку нагороджені грамотами та медалями. В командному заліку кубками та грамотами. За призові місця в командному заліку учасники змагань нагороджені грамотами відділу освіти, молоді та спорту Чернігівської селищної ради.

Коментарі