Відбувся чемпіонат району з настільного тенісу

Анна Момот

Новий 2020 рік розпочався з приємних моментів та корисних вправ для очей, адже 16 січня на базі гостинної дитячо-юнацької спортивної школи та філії Чернігівська ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся чемпіонат району з настільного тенісу серед школярів. Відомо, що настільний теніс – прекрасне тренування не тільки для м'язів тіла, але і відмінне тренування для очей. Також, цей вид спорту сприяє розвитку оперативного та аналітичного мислення, зміцненню серцево-судинної системи, зміцненню м'язів і гнучкості суглобів, навчає одночасно рухатись, думати і зосереджувати увагу на м’ячі.

Корисний захід зібрав понад 60 юних гравців із закладів освіти І-ІІ та І-ІІІ ступенів. Протягом
гри учасники показали високий рівень підготовки, сплановану стратегію гри, уміння відстежувати м'ячі й прораховувати уда­­ри. Компетентні судді оцінювали успішні виступи в особистому змаганні, індивідуальну техніко-тактичну підготовку кожного гравця, а також від­значали командну гру.

В особистому заліку серед дівчат чемпіонками стали Надія Лебедєва (ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та Владислава Власович (Хмельницький НВК). На другу позицію потрапили Юлія Пелех (Богданівський ОЗЗСО) та Катерина Несторенко (філія Чернігівська ЗОШ І-ІІ ступенів), третю завоювали Олександра Мерзляк (Новомихайлівський НВК) та Тетяна Волошина (Обіточненської ЗОШ І-ІІІ ступенів).

Найкращими серед юнаків стали Олександр Кисляк (Новополтавська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та Михайло Мітін (Новоказанкуватський НВК), друге місце посіли Олександр Мисак (Просторівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та Ярослав Марчевський (філія Стульневський НВК), третє місце вибороли Віктор Михайлов (Богданівський ОЗЗСО) та Антон Курусь (Обіточненська ЗОШ І-ІІІ ступенів).

У командному заліку перемогу здобули:
  • І місце - Богданівський ОЗЗСО та Обіточненська ЗОШ І-ІІІ ступенів;
  • ІІ місце - Новополтавська ЗОШ І-ІІІ ступенів та Хмельницький НВК;
  • ІІІ місце - ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів та філія Чернігівська ЗОШ І-ІІ ступенів.

Переможці та призери районного чемпіонату з настільного тенісу нагороджені грамотами відділу освіти, молоді та спорту Чернігівської селищної ради та перехідним кубком за І місце в командному заліку. Чемпіони в особистому заліку нагороджені медалями.

Займатеся настільним тенісом – це не тільки приємно, але ще й корисно для здоров'я

Коментарі