Обласний семінар «Організація та проведення подорожей учнівської молоді: походи, експедиції, екскурсії».


Учора, 08 вересня 2021 року, на базі КЗ «Центр туризму» ЗОР відбувся обласний семінар «Організація та проведення подорожей учнівської молоді: походи, експедиції, екскурсії». Від Будинку дитячої та юнацької творчості Чернігівської селищної ради у ньому взяла участь Світлана Школяренко, директор БДЮТ.

Учасників обласного семінару з початком нового навчального року привітав Олександр Романчук, директор КЗ «Центр туризму» ЗОР.

З доповідями та презентаціями щодо висвітлення питань про організацію подорожей виступили працівники Центру.

Дмитро Янущенко, завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР, ознайомив присутніх із заходами національно-патріотичного виховання у 2021-2022 навчальному році.

Анна Доценко, завідувачка туристсько-краєзнавчого відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР, зупинилась на туристсько-спортивних заходах у новому начальному році та запросила до участі у школі інструкторів дитячого туризму, підсумком якої буде похід ІІ категорії складності по Карпатах.

Сергій Некрасов, керівник гуртків КЗ «Центр туризму» ЗОР, поділився досвідом проведення туристських походів з учнівською молоддю. Наголосив про важливість спілкування дітей з природою. Як доказ привів цитати видатного педагога К.Д. Ушинського: «Природа – це великий вчитель і великий вихователь» та ін.

Тетяна Мордовська, методистка методичного відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР, ознайомила з екскурсіями, розробленими центром туризму для учнівської молоді та запросила до співпраці.

Олександр Стельмах, інструктор з туризму туристсько-краєзнавчого відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР, поділився досвідом про водні та велосипедні походи.

Юрій Сало, керівники гуртків КЗ «Центр туризму» ЗОР, зупинився на питаннях проведення експедицій.

Сергій Бородін, керівники гуртків КЗ «Центр туризму» ЗОР, поділився власним досвідом роботи зі скаутингу.

Учасники, семінару, що успішно пройшли вихідне тестування отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Програма семінару була насичена та цікава. За наслідками обласного семінару буде проведено нараду з туристським активом громади щодо організації подорожей з учнівською молоддю закладів освіти Чернігівської селищної ради.

Коментарі