Чат-бот "Воби2". Теоретичні знання для дітей про те, як правильно діяти в умовах воєнного стану

Автор фото -Команда проєкту «Інженерний тиждень»

В Україні створили чат-бот «Воби2», який в ігровій формі вчить малих і старших українців, як правильно діяти в умовах воєнного стану.

Матеріал подано у формі гри: бот надсилає запитання, а користувач має обрати правильну відповідь із запропонованих варіантів.

Завдяки проходженню всіх рівнів гри, діти здобудуть теоретичні знання щодо дій під час: 
  • повітряної тривоги;
  • вуличних боїв, мінометного та артилерійського обстрілів;
  • руйнування приміщення у якому перебувають люди та в разі потрапляння під завали.

Чат-бот «Воби2» ознайомлює учасників із правилами надання першої домедичної допомоги, вчить повідомляти про своє місцеперебування (робота з визначенням координат за допомогою «Google Maps») і заразом видаляти інформацію про збережені координати, якщо небезпека окупації зростає і покинути населений пункт неможливо. Чат-бот «Воби2» пояснює, як поводитися людям, які потрапили в полон тощо.

Відповідаючи на питання в грі, які моделюють цілком життєві ситуації воєнного часу, діти не лише набуватимуть навичок щодо власних дій у разі небезпеки, а й матимуть можливість зберегти контакти, згідно з якими зможуть отримати необхідну інформацію або надіслати запит про допомогу в реальному житті.

Чат-бот «Воби2» покликаний навчити юних українців і українок діяти у небезпечних ситуаціях, які можуть спіткати їх під час війни.

Коментарі